Vegansk smør med gurkemeje – Sundhed til din krop

Vegansk smør med gurkemeje – Sundhed til din krop

 

Vegansk smør med gurkemeje – Til dig der ønsker en vegansk smør

 

 

Mange har efterspurgt en opskrift på vegansk smør. Opskriften er simpel og tager kort tid at fremstille.

Mange har efterspurgt en opskrift på vegansk smør. Opskriften er simpel og tager kort tid at fremstille.

Skrevet af Økovegetaren 

Der er ikke noget så lækkert som at sætte tænderne i noget som smager godt og samtidigt er sundt.
Har du mod på at lave din egen mad fra bunden af, ved du også hvad den indeholder.
Så undgår du alle de unødvendige ingredienser som er i færdiglavet produkter.

Smør er noget vi alle sammen kender og er et must for mange mennesker på deres morgenbolle. Så hvorfor ikke lave din egen smør og så endda vegansk!

Det er utroligt nemt og hurtigt.

Vi har i opskriften tilsat frisk gurkemeje. Det er dog kun fantasien der sætter grænser for hvad man kan tilsætte som smag.
Læs mere om denne skønne rod her!

Tid:

15 min

Hvad skal du bruge :

1 stavblender eller alm blender

En skål/opbevaringsboks med låg til den færdige smør

Dejskraber

Ingredienser:

  • 20ml kikærtevand (altså det vand kikærterne er kogt i. Hvis du ikke lige har det liggende så køb en dåse økologiske kikærter og brug vandet derfra)
  • 2 dl koldpresset kokosolie
  • 40 ml koldpresset rapsolie
  • 1 tsk æblecider
  • 1/2 tsk havsalt
  • 10-15 g frisk gurkemejerod
  • Skallen af 1/2 citron
  • Smag til med peber

Fremgangsmåde:

Smelt forsigtigt kokosolien over et vandbad (ca 50 grader).
Den smelter hurtigt så pas på den ikke bliver for varm.

Kikærtevandet, som er stuetemperatur, hældes op i en høj beholder og blendes sammen med havsalt, revet gurkemejerod, æblecider i ca 1/2 minut. Herefter hældes kokosolien langsomt i, i en tynd stråle, imens du stadig blender.
Derefter hældes rapsolien i.

Sørg for at kikærtemassen hele tiden får optaget olien, så du får en flot tyk mayo-lignende masse.

Dvs. olien må ikke hældes for hurtigt i, da den ikke kan absorberes af kikærtevandet.

Hæld din veganske smør over i en beholder, kom den i køleskabet og dæk den til med et stykke papir for at undgå kontaminering. Efter nogle timer er den dejlig fast og klar til at komme på dit brød.

Kan holde i ca. 1 uge med låg på køl.

Rigtig god fornøjelse

Artikel skrevet af Stine Larsen fra Økovegetaren – Blogger hos Det Bare Sundhed

Se flere opskrifter her!

Læs mere om hvad denne rod kan bruges til her!

2018-01-26T09:41:22+00:00