Marokkansk rasul ler – Et sundt alternativ til shampoo

Marokkansk rasul ler – Et sundt alternativ til shampoo

Sundhed er mere end hvad du spiser. Marokkansk rasul er en naturligt forekommende ler, som er rig på mineraler. Den har i århundreder været brugt til at rense hud, hår og negle med. I dag bruges den ofte i rense-produkter til huden, såsom masker, i shampoo og andet, samt som erstatning for shampoo i badehuse. Studier har vist at Rasul er rig på mineraler, som er gavnlige i mange henseender.

Marrokansk rasul ler i rå form, blandet med vand. Rasul ler er et sundt alternativ til Shampoo.

Billedet viser marokkansk rasul ler. Billedet er taget fra https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Glacial_clay.jpg

Introduktion til Rasul ler

Navnet Rasul (Engelsk: Rhassoul, Fransk: Ghassoul) kommer af det arabiske ord ghusoul og betyder ”at vaske sig” eller ”(krops)vask”. Leret er kendt for sine evner til at fjerne urenheder fra hud og hår og beriger dem med  de essentielle mineraler.

Denne oldgamle ler har mange navne verden over. Bare for at nævne nogle:
Rasul, Rhassoul, Ghassoul, Hvidt ler, hvidt mineral ler, lava sæbe, lava ler, soapsoul clay, mineral lersæbe, morrocan clay, oxid ler eller oxide clay, osv.

Rasul ler er en naturligt forekommende, rød-brun ler fra Marokko. Den er udvundet fra oldgamle fordybninger, dybt inde i de marokkanske atlasbjerge, som resultat af større geometriske processer og vulkansk aktivitet.

Leret er udvundet under bestemte forhold i store stykker, som ligner en poleret, brun og sæbelignende ler. Stykkerne bliver vasket, soltørret og pulveriseret. Herefter ser leret mere blødt ud, næsten som silkejord. Leret indeholder jern, natrium, kalium, silicium, magnesium, lithium og trace minerals.

Hvad kan jeg bruge Rasul ler til?

I følge flere studier (se senere) mindsker rasul ler tørhed, gør huden mere klar og renser tilstoppede hårfolikler. Den fjerner urenheder, blokerede porer og gør huden mere glat og elastisk.
Marokkansk rasul ler renser hud, hår og negle, fjerner urenheder og efterlader håret fyldigt og rent.

I følge amaloils.com har kliniske studier for Rasul ler vist følgende:

 • Forbedrer hudens tekstur
 • Reducerer tørhed
 • Reducerer skæl
 • Styrker hudens elasticitet
 • Styrker hudens klarhed

Marokkansk Rasul kan bruges som en rens til hud, hår og negle i stedet for sæbe. Når den blandes med eksempelvis vand og olier kan den bruges som ansigts-skrub. De gamle marokkanere blandede Rasul med Arganolie for at give håret glans og fylde.
Den bruges ofte i spa og badehuse som en rens, som blødgør huden, fjerner døde celler og styrker negle. Det kan eventuelt tyde på at Rasul ler styrker proteinet keratin, som findes i hud, hår og negle.
Leret har en naturlig negativ ladning, hvor de fleste toksiner under huden er positivt ladede. Dette gør Rasul ler til det ideele redskab til at rense hud, hår og negle.

Rasul ler er et sundt alternativ til shampoo. Den fjerner urenheder fra huden og gør den blød og elastisk. Rasul ler kan bruges til hår, hud og negle. køb her!

Rasul ler er et sundt alternativ til shampoo. Den fjerner urenheder fra huden og gør den blød og elastisk. Rasul ler kan bruges til hår, hud og negle. køb her!

Sidst men ikke mindst har de gamle marokkanere brugt rasul ler mod blandt andet muskelsmerter, ved at smørre leret på huden og efterlade det i noget tid. Videnskaben har sidenhen fundet antiinflammatoriske egenskaber på muskler og led. Blandet med Frankincense olie kan den således hælpe med at holde området varmt og giver bedre bevægelighed ved smerter.

Mulige sjældne bivirkninger:

Det anbefales ikke at spise Rasul ler, da den kun er beregnet til topisk brug. Ellers har leret ikke nogen kendte bivirkninger. Ved særlige sygdomme anbefales det dog altid at kontakte egen læge. Det anbefales ikke at benytte Rasul ler på kemisk farvet hår, da mineralerne i leret kan reagere med kemikalierne i hårfarven, hvilket kan medføre at farven hurtigere bliver skyllet ud af håret (Geria 2007).
Man skal også være påpasselig med at efterlade leret for længe i håret. Hvis det tørrer for meget ud, kan det resultere i at håret knækker. Derfor anbefales at tilsætte mere vand i håret for at holde leret fugtigt. Dette er ikke ment for at afskrække. Jeg har tit ladet det sidde i mit hår i 10 minutter og derefter nænsomt skyllet det ud af håret i badet. Men som man siger på engelsk; Better safe than sorry.

Når dette er skrevet, så er Rasul ler meget meget bedre end konventionelle shampoo’s. Den renser og styrker hud hår og negle.

”Sundhed er mere end hvad du spiser”

 

Hvordan klargøres marokkansk Rasul og hvordan bruges det?

Rasul ler kan bruges til hud og hår. En naturlig mineralsæbe, der fungerer som et naturligt alternativ til sæbe.

Fremgangsmåde:

 • Hæld en håndfuld ler i en skål.
 • Hæld kogende vand så det dækker leret. Lad det stå i ca 5 minutter.
 • Rør rundt i blandingen indtil du har en homogen blanding.
 • Tilsæt evt et par dråber olie efter eget valg. Vi anbefaler et par dråber Hair&Skin serum da den virker rensende og beroligende for håret, huden og neglene.
 • Smør nu Rasul ler på hud og hår.
 • Efterlad det på huden i 5-30 minutter (det må gerne tørre helt ud) og i håret i 2-4 minutter (sørg for at leret ikke tørrer helt ud i håret).
 • Sørg for at gnide det godt på huden mens du skyller det helt væk under rindende vand under bruseren.

Nyd nu din dejligt bløde hud. Dit hår kommer til at føles blødere og stærkere.

Til tørt hår og tør hud anbefaler vi

At tilføre 20 dråber Hair&Skin serum, både som rens og for en mere blød hud, eller en olie efter eget valg, til Rasul blandingen.

Til fedtet hår og hud anbefaler vi

At tilsætte ½-1 teske økologisk æblecidereddike til Rasul blandingen

KØB RASUL LER HER!

Kilder:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2904249/

https://www.amaloils.com/pages/moroccan-rhassoul-clay

http://rasul.dk/

http://www.thehammamspa.com/about-moroccan-clay.html

2017-12-10T19:46:48+00:00