Vegansk rødbedesalat m. æble og persille

Vegansk rødbedesalat m. æble og persille

Rødbeder er bl.a. en god fiberrig kilde til jern, K-vitamin og C-vitamin. Blandet med æble og persille, er salaten et lækkert tilbehør til aftensmaden, en god frokost, eller et sundt mellemmåltid. Det er nemt at forberede ingredienserne til salaten i forvejen, så man hurtigt kan blande den sammen på en travl dag. Rødbedesalaten kan f.eks. spises som tilbehør til de her lækre, veganske urtedeller.

IngredienserI

  • 500 g. rødbeder
  • 1 håndfuld peber
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 æble
  • 2-3 spsk citronsaft
  • 1 spsk dijonsennep
  • 2 spsk hvidvinseddike
  • 3-4 spsk olivenolie
  • Salt
  • Peber

Fremgangsmåde

Skræl rødbederne og skær dem i tern. Bland dem med 2 spsk olivenolie, salt og peber i et ildfast fad. Bag dem i ovnen i 40-50 minutter ved 200 grader. Vend dem løbende. Lad dem køle af. Hak persillen og skær æblet i tern. Hæld citron over æblet. Lav en dressing af sennep, eddike, den resterende olie, salt og peber. Hæld den over salaten. Rist sesamfrø på panden og bland alle ingredienserne i en skål.

2019-04-03T11:22:13+00:00