Grove knækbrød

Grove knækbrød

Grove fuldkornsknækbrød

Super lækre, nemme og sunde

De her veganske knækbrød er spækket med kerner og frø, mætter godt og giver god energi. Knækbrødene indeholder et hav af proteiner og mineraler, der understøtter din sundhed og sætter gang i stofskiftet. Udover dette indeholder de en god portion fibre, som understøtter din fordøjelse. Alt i alt er de her knækbrød et sundt og lækker alternativ til den usunde müslibar på farten, chipsene til fredagshyggen osv.

Den her opskrift på knækbrød har jeg testet og rettet i  flere gange. Forleden lavede jeg mad til en fest, hvor de her knæbrød blev serveret til velkomstsnack. Gæsterne var vilde med dem, og flere efterspurgte opskriften. Det tager jeg som et tegn på, at opskriften er fuldendt.

Knækbrødene kan bruges som snack, til dip, til pålæg (se f.eks. vores cremede ærtepuré), til salat, på madpakken, som en hurtig morgenmad, alt afhængigt af din personlige lyst og behov.

Få opskriften på grove glutenfrie knækbrød er spækket med kerner og frø, mætter godt og giver god energi. Knækbrødene indeholder et hav af proteiner og mineraler, der understøtter din sundhed og sætter gang i stofskiftet.

Ingredienser:

  • 1 dl grove havregryn
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl græskarkerner
  • 3,5 dl groft speltmel
  • 1 dl olivenolie
  • 2 dl vand
  • 1-2 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver

Redskaber:

  • Røreskål
  • Ske
  • Målebæger
  • Bageplade
  • Bagepapir
  • Kagerulle
  • Skarp kniv
  • Lufttæt beholder
  • Rist

Fremgangsmåde:

  1. Stil ovnen på 200 grader.
  2. Bland de tørrer ingredienser sammen i en skål.
  3. Bland de våde ingredienser i og rør til alle ingredienserne er blandet godt sammen, og dejen er sammenhængende.
  4. Læg halvdelen af dejen på bagepapir.
  5. Dæk dejen til med et andet stykke bagepapir, og rul den tynd med kagerullen.
  6. Tag øverste stykke bagepapir af og træk dejen over på en bageplade.
  7. Brug en pizzaskærer eller varm kniv til at skære dejen ud i de størrelser, du synes er passende.
  8. Bag knækbrødende i ovnen i 10-15 minutter, til de er gyldne.
  9. Læg med det samme knækbrødende over på en rist til afkøling.
  10. Put knækbrødende i lufttæt beholder, når de er helt kolde.

Velbekomme!

Whole grain crisp bread (English version):

Ingredients

  • 1 dl regular rolled oats
  • 1 dl sunflower seeds
  • 1 dl flax seeds
  • 1 dl pumpkin seeds
  • 3,5 dl whole wheat spelt flour
  • 1 dl olive oil
  • 2 dl water
  • 1-2 teasp. salt
  • 1 teasp. baking powder

Kitchen utensils:

  • Big bowl
  • Big kitchen spoon
  • Measuring cup
  • Sheet pan
  • Baking paper
  • Rolling pin
  • Sharp knife or pizza cutter
  • Airtight box
  • Oven racks

Cooking steps:

  1. Turn on the oven at 200 degrees.
  2. Mix the dry ingredients in a bowl.
  3. Add in the wet ingredients and mix them good so the dough has no lumps.
  4. Put half of the dough on a piece of baking paper.
  5. Cover the dough with another piece of baking paper.
  6. Use the rolling pin to roll it thin.
  7. Remove the top baking paper and move the baking paper with the rolled dough onto the sheet pan.
  8. Use a sharp knife or a pizza cutter to cut the dough into sizes you see fit.
  9. Bake the crisp bread in the oven for 10-15 minutes. You know they are baked when they are golden.
  10. Move the crisp bread to a cold oven rack to cool off immediately.
  11. Continue the same procedure with the rest of the dough.
  12. Put the crisp bread in an airtight box when they have cooled off.

Velbekomme!

Udarbejdet af Naja Forchhammer, ergoterapeut

2018-08-22T09:24:09+00:00