Dadel sirup – Veganerens foretrukne honning

Dadel sirup – Veganerens foretrukne honning

 

Indledning:

Madhoul Dadler er verdens bedste dadler. Dem bruger vi til at producere vegansk honning, nærmere betegnet dadel sirup

Madhoul Dadler er verdens bedste dadler. Dem bruger vi til at producere vegansk honning, nærmere betegnet dadel sirup

Som veganer er det altid en udfordring at finde alternativer for honning, som samtidigt kan erstatte de nærings mæssige værdier, som honningen har.
Efter at have forsket i fortidens bøger og gamle opskrifter, fandt vi denne smukke veganske honning, som du nemt kan fremstille hjemme. Udover at den smager vidunderligt og kan erstatte sukker i te, kaffe, bagning, madlavning, syltning, m.m.

Dadler indeholder 8 forskellige vitaminer, 9 essentielle mineraler, 3% protein og gode sukkerstoffer. I modsætning til almindelig sukker (fra 2-4 timer)  tager dadel-honning kun 10 minutter at trænge ind til blodbanen efter indtagelse. Det betyder at dalens energi kan hurtigt optages i kroppen og bruges til produktion af energi i kroppen.
Derudover er dadel-honning ikke usundt som hvid sukker, som vi kender i dag. Sammen druesaft og friskpresset sukkerrørs-juice betragtes dadel-sirup som et sundt alternativ til at søde mad- og drikke-varer med.

Dadel-sirup eller som vi foretrækker at kalde den, dadel-honning er nem at fremstille.

Redskaber:

  • minimum 3,5 liter gryde
  • Ostestykke (til filtration)
  • Blandeskåle
  • træske til at røre rundt med
  • Stavblender
  • Glasbeholder med låg

Ingredienser:

  • 1 Kg dadler
  • 2 liter vand
1 kg hakket Majhoul dadler og 2 liter vand skal der til for at producere vegansk honning, nærmere betegnet dadel sirup.

1 kg hakket Majhoul dadler og 2 liter vand skal der til for at producere vegansk honning, nærmere betegnet dadel sirup.

Fremgangsmåde:

  1. Fjern Kernerne i dadlerne (brug evt en kniv til at skære et snit i dadlen, for lettere at få kernen ud).
  2. Hæld vandet i en skål og sæt dadlerne i blød natten over (dæk skålen til med et viskestykke).
  3. Dagen efter hældes vandet og dadlerne i en gryde og varmes op (middel varme) i 15 minutter, derefter skrues ned til minimum i ca 1 time (sæt låg på gryden).
  4. Fjern dadlerne fra varmekilden.
  5. Brug Stavblenderen til at blende dadel-masse og vand til én homogen blanding.

    Under opkogning bliver dadlerne og vandet til én masse som skal koges ned. Din sundhed er i dine hænder. Dadel sirup smager lækkert og fungerer som sukkererstatning og et sundt alternativ til sukker.

    Under opkogning bliver dadlerne og vandet til én masse som skal koges ned. Din sundhed er i dine hænder. Dadel sirup smager lækkert og fungerer som sukkererstatning og et sundt alternativ til sukker.

  6. Når væsken har kølet ned, brug ostestykket til at filtrere væsken ned i en skål (pres væsken forsigtigt ud af den resterende masse. Du skulle nu få en vandig væske med en lysebrun farve). Mas så meget væske ud som muligt.
  7. Sæt den lyse væske tilbage over varmelegeme på mellem-varme i 10 minutter og skru ned til minimum.
    I denne process bør grydelågen ikke være ovenpå gryden, så væsken kan koncentreres ned til den ønskede honning tykkelse.
    Dette step kan tage op til 3 timer (Sørg for at blande med en træske fra tid til anden).

    Dadel sirup er nu ved at være der. Den skal bare lige koges ned i lav varme og så er den klar. Sundhed er mere end det du spiser.

    Dadel sirup er nu ved at være der. Den skal bare lige koges ned i lav varme og så er den klar. Sundhed er mere end det du spiser.

  8. Når den rette tykkelse på honningen er opnået slukkes for varmelegemet og honningen køles ned.

    OBS! Når væsken er kold kommer til den at være tykkere end når den er varm, så vær opmærksom på at væsken ikke er for tyk, mens den er varm.

  9. overfør væsken til en glasbeholder og lad den køle helt ned.

    Dadel siruppen er nu hældt på beholdere og skal køle ned. Dadel sirup er perfekt som sukkererstatning. Det er et sundt alternativ til sukker.

    Dadel siruppen er nu hældt på beholdere og skal køle ned. Dadel sirup er perfekt som sukkererstatning. Det er et sundt alternativ til sukker.

  10. Skriv dato og indhold på et stykke papir og tape det fast på glasset.

Nu skulle du have den lækreste sirup til erstatning af bi-honning og hvid sukker.
Holdbarheden er op til 1 år, hvis låget sidder tæt nok på glasbeholderen. Sæt glasbeholderen et sted udenfor solens rækkevidde.

Sundhed er mere end hvad du spiser. Alligevel begynder det med hvad vi sætter i munden. Dadel sirup er vegansk og smager himmelsk. Det kan erstatte sukker i retter, te, kaffe, deserter, m.m.

Sundhed er mere end hvad du spiser. Alligevel begynder det med hvad vi sætter i munden. Dadel sirup er vegansk og smager himmelsk. Det kan erstatte sukker i retter, te, kaffe, deserter, m.m.

Dadel sirup kan bruges til:

Dadel honning kan bruges (som erstatning af sukker) til:

  • Madlavning
  • Bagning
  • Smoothies
  • Juices
  • Kaffe
  • Te

Bon Appetit 🙂

2017-11-23T22:48:59+00:00