Vegansk ærtepuré

Vegansk ærtepuré

Simpel og lækker vegansk ærtepuré

Vegansk ærtepuré er en lækker og nem smørelse til madpakken eller morgenmaden. Få opskriften på vegansk ærtepuré her!

Den her cremede ærtepuré er super sund, billig og nem at lave.

Den fungerer perfekt for den travle sundhedsbevidste. Dette være den store familie, den enlige mor, den karrieremindede, eller den “fattige”  studerende.

Grønne ærter indeholder protein (ca. 6 g pr. 100 g), K-vitamin (godt for knogler), niacin (godt for hjertet), antioxidanter (godt for humøret og blodsukkeret), C-vitamin (godt for immunforsvaret) og har et højt fiberindhold (godt for fordøjelsen).

Ærtepuréens farve giver i sig selv et smukt udtryk på brød eller knækbrød, på festbuffeten, til aftensmaden, eller på frokostbordet. Ærternes sødme blandet med citronens syrlighed og hvidløget, giver et frisk supplement, som både kan pifte vinter – og sommermaden op. Dette er muligt, da både friske og frosne ærter kan benyttes. Ærtepuréen kan både serveres kold og varm. Konsistensen på ærtepuréen kan nemt varieres ved at blende den kortere eller længere tid, eller ved at supplere med lidt ærtevand. Behovet for dette afhænger af personlig smag, samt af hvad ærtepuréen skal bruges til.

Du skal bruge følgende ingredienser:

  • 250-300 g. frosne eller friske ærter
  • 2 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 citron
  • Salt
  • Peber

Og disse redskaber:

  • 1 gryde
  • 1 blender med kniv
  • 1 teske
  • 1 urtekniv
  • 1 boks eller glas til opbevaring

Sådan gør du:

  1. Hvis du bruger frosne ærter, skal du starte med at koge dem et par minutter, som anvist på pakken. Dette mindsker risikoen for listeriainfektion.
  2. Pil hvidløget og pres citronen.
  3. Blend olivenolie, hvidløg, halvdelen af citronsaften og ærterne til ærtepuréen har en lidt grovere konsistens, end du ønsker.
  4. Smag til med salt, peber og citron.
  5. Blend endnu engang til ærtepuréen har den ønskede konsistens.
  6. For at opnå den ønskede konsistens for din ærtepuré, kan du tilføje lidt ærtevand fra kogningen.

Servér med det samme eller stil i køleskabet til senere brug.

Velbekomme!

2018-08-13T08:57:01+00:00